2 Ekim 2006 Pazartesi

HÜRMET


HÜRMET

Maydanoz’um,annesinin son elinin değdiği herşeyin üstüne yerleşmeyi çok severmiş.giyeceği kıyafet,oturduğu yer hepsi onunmuş. Bir gelir oturur ve de orda uyurmuş. Annesi de mecburen bekler ki uyansın,alsın da işini yapsın. “Kızım ben onları dikecektim kalk” diyemezmiş...

Diyemem,kıyamam çünkü, O güzel Peygamberim(S:A:V) kıymamış,eteğinde yerleşip uyuyan kediyi uyandırmamış.Onu rahatsız etmemek için elbisesinin ucunu kesmiş,yerinden öyle kalkmış. Ben O alemler sultanı’na nasıl muhalefet ederim.Hatamız o kadar çok ki,hangi sünnetini yapabilirsek o kâr olur inşallah bize.

Beklerim ben onu kucağımda uyuduğunda da, uyanır gerinir kalkarız. Bu kediler bana hayatı öğretiyor dedim ya size. Değerli olan neymiş,anı yaşamak neymiş,bir bir gösteriyorlar.Koşa koşa nefes nefese yaşarken ,durup bir soluk almayı belletiyorlar bana. Bu kızı (öznesi ben yani)yeniden büyütüyorlar desem anlarmısınız beni?

3 yorum:

paticanlar dedi ki...

Sayfamı wordpresse taşıma çılgınlığında bulunduğum ve geri dönmek zorunda kaldığım için;
bütün yorumları tek bir çatı altında yazıya ekliyorum.:)

paticanlar dedi ki...

6 Yorum: to “HÜRMET”

metin-thePoor dedi ki…
Siz böyle anlatınca annecağızımı hatırladım birden. Rahmetli de öyle derdi. Bana onu hatırlattığınız için de ayrıca teşekkür ederim.
4/11/06 23:58


:)) sanırım Peygamberimizle(s.a.v.)
ilgili kıssayı kasdediyorsunuz değil mi?
Benim de anneciğimi kaybedeli 10 sene olacak Mart’ta.ah.
6/11/06 23:58


metin-thePoor dedi ki…
Saliha Hanım,
Bizim Minti Hanım da kızımın eşyalarının üzerine yatmayı pek sever. Ablasının hastasıdır zaten.
Ayrıca, anlattığınız, en güzel peygamber kıssasıdır bence, ben pek severim.
27/3/07 19:55


Ah Metin bey kızınızda onu çok seviyordur o zaman:)
Benim eşyalarımı paylaşanlar çoğaldı iyice. Maydanoz’um garip kalacak diye korkuyorum ama neyse ki oğlumda artık onu çok seviyor. Lulu salona yerleşince onu odasına aldı.:)
29/3/07 12:41


metin-thePoor dedi ki…
Evet Saliha Hanım, kızım da Minti Hanım’la yatıp Minti Hanım’la kalkar. Biz ailecek tüm hayvanları severiz, sadece kedi köpek tavşan değil; onu da belirtmeden geçmeyeyim.


Paticikler:
Bizim birde, bir kulağı kırık kurt doberman kırması bir sevgili köpeğimiz vardı.2 hafta önce kız peşine kaçtı. o zamandan beri bulamadık,çok aradık çok üzgünüz gerçekten::(
Belediyelere telefon açtık.Çünkü bir süredir sokaklarda -küpeli bile- bir tane köpek yok.Ama toplamadık diyorlar.:(
Ölmedi ise o sonunda geri gelir ama öldürdülerse ,öyle fiziki özelliği kusurlu olan köpeğin o kadar kıymetli olacağını tahmin etmediklerindendir.:(
Tasması da kendi renginde idi,adreste yoktu.Bu bizim hatamız tabi.:(
Evimiz bahçeli sanırım biliyorsunuz,o bahçede idi tabi.
Kedilerime o kadar sahip çıkardı ki.Onları bizim sayardı.Hatta bir süre önce burada anlattığım kedimin ölümüne sanırım şahit olmuş.Çok ağladı ona.
Canım oğlum,sıra gelmedi bir gün onuda anlatacaktım burada.yine de anlatacağım zaten.
Bir de benim koca kazık oğlum kedileri kıskanıyordu.:(

aysarayı dedi ki...

merhabalar..özellikler kedilere karşı olan düşkünlüğüm sebebiyle sayfanız çok hoşuma gitti..benim de istanbulda iken beraber yaşadığımız bir kedimiz vardı.o da kucağımda saatlerce uyur ve kalkmazdı.bazen yataktayken üzerime atlayıp sarılırdı..ben de ona kıyamazdım..beklerdim uyanmasını...siirte taşınırken yanımızda getiremedik yoldan dolayı..hala çok özlüyorum kedimi.sanki dos özler gibi hasreti var içimde...buraları okuyunca anılarım canlandı....